Agder lagmannsrett omgjorde dommen i Tønsberg-saken

Arne Klaveness Nilsen ble kjørt ned og skadet. Nå er bilføreren dømt for forholdet. Foto: Frode Moe/Byavisa TønsbergArne Klaveness Nilsen ble kjørt ned og skadet. Nå er bilføreren dømt for forholdet. Foto: Frode Moe/Byavisa TønsbergBilføreren som i Tønsberg tingrett ble frikjent for å ha brutt vikeplikten og kjørt ned en motorsyklist ble i Agder langmannsrett likevel dømt for forholdet. Dommen i ankesaken sier at bilføreren må sone 18 dager og være uten førerkort i seks måneder.

 

Bent Ording, leder i NMCU, sier at han ikke er overrasket over dommen i ankesaken:

- Dommen fra tingretten kunne ikke bli stående. Man kunne simpelthen ikke leve med en dom som i realiteten sa at det er ulike krav til aktsomhet når det gjelder bil og motorsykkel.

 

Bent Ording sier videre at dommen i sender en klar melding til alle bilførere om at man har et ansvar for å se etter tohjulingene. Dette er spesielt viktig akkurat i disse dager, når videregående skole har startet igjen etter ferien, og det er stor moped- og motorsykkeltrafikk i alle byer og tettsteder.

 

Les mer på MC24

Les mer i Tønsberg Blad


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.