Bike Fest i Trondheim

Lørdag 23. mai er det igjen klart for en storstilt vårmønstring for motorsykler i Trondheim. Arrangementet som går under navnet Bike Fest arrangeres for femte år på rad, og stedet er som vanlig Lerkendal, på den store asfalterte parkeringsplassen foran RBK-brakka. Vårmønstringen er åpen for alle typer motorsykler, og alle landsdelens motorsyklister er invitert til å delta. Initiativtaker er Morten Andersen. Han er redaktør av motorsykkelbladet Biker Journalen og forteller at målsettingen med Bike Fest er å få flest mulig motorsykler ut på veien: - Nå som våren er her kribler det i noen og enhver, og for en motorsyklist finnes det ikke noe mer opphissende enn å starte opp sykkelen og nyte at vinteren omsider har sluppet taket, forteller Andersen. Han forteller at Bike Fest har vært en suksess de fire foregående årene med hundrevis av blankpolerte tohjulinger på Lerkendal.

 

Andersen håper på minst like stor deltakelse også i år: - Bike Fest har befestet seg som et populært arrangement på våren, og mange er glade for et felles arrangement hvor man kan kose seg blant hundrevis av motorsykler, studere årets nyheter på motorsykkelfronten, høre på god musikk, prate med kjente og i det hele tatt nyte den trønderske våren ute i friluft. Andersen ser frem til en herlig dag med heftige motorsykler, chrome, lakk og lær, og det hele pakket inn i en god og positiv atmosfære. Arrangementet støttes av Norsk Motorcykkel Union (NMCU), som både vil holde en appell fra scenen og samtidig arrangerer et seminar om ombygging av motorsykler.

 

På Bike Fest blir det en mix av alt fra langgaflede choppere til originale perler, custom, streetfightere, veteranmotorsykler og touring-motorsykler med både sidevogn og tilhenger. Det blir premiering av motorsyklene i mange klasser, med masse flotte premier. Salgsboder hører med på Bike Fest, og det blir et eget felt med motorsykler for salg, demokjøring, pølser og brus. Det blir live rock'n roll fra scenen hele dagen.

 

Årets tema er ombygging av motorsykler, og derfor er det også lagt opp til en stor chopper- og customutstilling. I tillegg blir det avholdt et seminar hvor politisk sekretær i NMCU, Morten Hansen, skal snakke om fremtiden for ombygde og amatørbygde motorsykler. Det er stor interesse for ombygde motorsykler blant folk, noe som ikke minst alle TV-seriene har bidratt til. - Når en stor organisasjon som Norsk Motorcykkel Union med femten tusen medlemmer i ryggen aktivt jobber for å bedre vilkårene for de som bygger motorsykler er det klart at dette er en hobby som angår mange, forteller Andersen.

 

- Vi inviterer derfor alle custombyggere til Lerkendal den 23. mai, og kan love en flott utstilling med mange tøffe og nybygde motorsykler og premiering i de forskjellige klassene. Customutstillingen blir på et eget felt sentralt inne på utstillingsområdet. Fortløpende info om Bike Fest blir lagt ut på www.bikefest.no

 

 

 

"Peoples Choice" - premiering av publikumsfavoritten på Bike Fest

NMCU er vaktbikkje i kampen mot reguleringskåte politikere og byråkrater og i anledning av valgåret markerer man selvsagt sine krav i valgkampen. NMCU Sør-Trøndelag sparker i gang årets valgkampanje med en praktisk øvelse i demokrati. De har satt opp en premie for folkets favoritt blant motorsyklene på Bike Fest på Lerkendal. Stemmesedler kan hentes og leveres i NMCU-standen. Alle motorsykler med registreringsnummer er med i avstemmingen. Og i
 motsetning til ved politiske valg så trekker man i tillegg en premie fra de innleverte stemmesedlene.


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.