Bike og Yamaha gir bort en ny YZF-R 125!

Det skjer under Oslo Open søndag 25. mai. Den som er nærmest til å beregne både drivstofforbruk og tidsbruk på strekningen Sandvika-Gardermoen vil stikke av med premien, som har en verdi på 50 000 kroner.

Bike ser nærmere på miljøfaktoren for tohjulingen. Derfor ønsker vi å måle bensinforbruket på en gitt strekning midt i rushtiden. Vi vil også måle hvor lang tid tohjulingen bruker på den aktuelle strekningen, og sammenlikne dette med en standard familiebil.

- Tohjulingen har et ufortjent frynsete rykte blant mange. Vi er overbevist om at en motorsykkel brukt på riktig måte er et godt alternativ når det handler om miljø. Se bare på de stadig voksende køene av biler i de store byene i Norge. Tohjulingen tar mindre plass, den bruker mindre drivstoff og den sparer betydelig med tid. Alt dette ønsker vi å dokumentere i neste nummer, sier Bike-redaktør Morten Broks. Han har fått Yamaha Motor Scandinavia med på laget til dette prosjektet. De gir bort en splitter ny Yamaha YZF-R125.

- Dette er et spennende prosjekt. Altfor mange nordmenn sitter i bilkø og bruker unødvendig mye tid og drivstoff. Tohjulingen er et godt alternativ til dette. I påvente av at Yamaha og andre store produsenter kommer frem med enda mer miljøvennlige alternativ, er dagens tohjuling med dens lave forbruk bra for miljøet, sier Kjell Ramleth hos Yamaha Motor Scandinavia.

Konkurransen vil foregå på Bikes stand på Bjerke Travbane 25. mai, når NMCU Oslo-Akershus arrangerer Oslo Open. Bike vil da ha målt tidsbruk og drivstofforbruk på både bil og 125-kubikkeren, og vil opplyse om forbruk og tidsbruk for bilen på strekningen Sandvika-Gardermoen. Motorsyklistene skal så tippe hvor mye bensin og tid YZF-R 125 har brukt på samme strekning, på samme tid. Den som kommer nærmest får YZF-R'en til odel og eie!

Mer om Oslo Open finner du her: www.osloopen.com


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.