"Biker Mate" - motorsyklistenes venn

Biker mate forhandles i Norge av Lattix AS, her representert ved Marianne Iversen og Nicola BarbatiBiker mate forhandles i Norge av Lattix AS, her representert ved Marianne Iversen og Nicola Barbati“Biker Mate” er en kollisjonspute designet for å festes på objekter som lysmaster, telefonstolper og skiltstolper. Produsenten, Signpost Solutions, forklarer hvorfor de har designet "Biker Mate" på denne måten: - Det kan ikke være slik at en liten førerfeil som fører til et sammenstøt med en stolpe automatisk skal bli en dødsdom for motorsyklister!

Britiske veimyndigheter sine statistikker for tidsrommet 2003-2007 viser at det var 250 dødsulykker som følge av at motorsyklister kolliderte med objekter som trafikkskilt, lysstolper og telefonstolper. I tillegg at det var 800 ulykker med alvorlige skader, der et produkt som “Biker Mate” kunne vært med på å redusere skadegraden. Slagprøver viser at “Biker Mate” er i stand til å absorbere nesten all energien dersom en 75kg tung person treffer beskyttelsen i 70km/t! 

“Biker Mate” er laget av flere lag pressede seksjoner (tenk deg en eggkartong laget av plastikk) satt inn i en kasse av polypropylen. Kassen er formet til rett fasong ved hjelp av braketter og stålband. De pressede lagene er loddet sammen med ultralydsteknikk for å skape maksimal grenseflate, noe som er en viktig faktor ved et sammenstøt. 

- I likhet med motorsykkelvennlig underskinner forventer vi ikke at alle lysstolper og skiltstolper i Norge vil få montert “Biker Mate”. Men det hadde vært helt i tråd med Nullvisjonen om stolper i særlig utsatte områder, som for eksempel yttersvinger, ble utstyrt med slik beskyttelse, sier Bjørn Magnussen på NMCU-kontoret.

"Biker Mate" forhandles naturlig nok i Norge av Lattix AS, som jo produserer den typen stolper som beskyttelsen tar utgangspunkt i.


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.