Ekstremkjøring på motorsykkel

NMCUs mediekontakt, Hans Petter Strifeldt, deltok i innslaget om ekstremkjøring på TV2 Nyhetsmorgen sist søndagNMCUs mediekontakt, Hans Petter Strifeldt, deltok i innslaget om ekstremkjøring på TV2 Nyhetsmorgen sist søndagDen unge karen, som hadde kjørt i 300 km/t i Damsgårdstunnelen i Bergen, rettferdiggjorde stuntet med mangelen på en motorbane: - Her er det ingen baner. Vi må helt til Rudskogen for å kjøre på bane. Hadde vi hatt bane her, så ville jeg i alle fall fått utløp for fartsbehovet der, og kjørt langt roligere på veiene.

Denne litt småteite uttalelsen ble selvfølgelig fanget opp av BIKE forumet, der det ble laget en tråd som heter ”Årets idiot kommer fra Bergen”. Selv om ikke alle tilsluttet seg, var langt de fleste på forumet enige om at bergensmannen ikke bare satte seg selv og andre i fare med dustekjøringen sin, han bidro også til at samfunnet får en feilaktig oppfatning av motorsyklister og at det blir umulig å få forsikring på en R-sykkel. BIKE redaktør Eskil Bjørhol fulgte opp med en bitende kommentarartikkel han kalte ”Din klovn!”

Litt overraskende bestemte TV2 seg for å være mikrofonstativ for den umodne motorsyklisten fra Bergen. I et opptak på programmet Nyhetsmorgen sist søndag fikk han og vennene hans lov til å burne litt og gjenta uttalelsen sin på riksdekkende TV. Til studio hadde TV2 invitert distriktsleder i UP, Leon Nordanger, og NMCUs mediekontakt, Hans Petter Strifeldt. Nordanger forklarte på en hyggelig måte at han ikke hadde særlig tro på at en motorbane ville løse 22-åringens problem med å godta vegtrafikklovgivningen. Han refererte til Statens vegvesen sin analyse av dødsulykker på MC 2005-2009 og gjentok at politiet i slike ekstreme tilfeller har hjemmel til både å ta fra personen førerkortet og inndra motorsykkelen og selge den til inntekt for statskassen.

Hans Petter Strifeldt var klar på at den unge bergensmotorsyklisten ikke hadde mye støtte hos landets 150.000 motorsyklister og sa at det bare blir tåpelig å rettferdiggjøre ekstrem atferd med mangelen på en motorbane. Han ba mannen om å slutte å sutre i media og heller engasjere seg for å få realisert baneprosjektet i Fyllingsdalen. Og dersom han hadde et stort behov for å prøve toppfarten på sykkelen fikk han gjøre som andre motorsyklister, nemlig kjøpe en billett på Kiel-ferga og finne en Autobahn strekning med fri fart. Det handler om å velge tid og sted. Strifeldt sa at jakten på gode mestringsopplevelser selvfølgelig er en viktig del av det å kjøre motorsykkel, men at man bør lete etter disse opplevelsene på en krokete landevei som stiller store krav til konsentrasjon og kjøreteknikk. Det handler om å velg tid og sted.

Hans Petter Strifeldt minnet også om at Norge er et av de sikreste landene i verden å kjøre MC i, og at vi har kommet dit blant annet fordi motorsyklistene har brukt hodet og tatt seg bryet med å lære seg god kjøreteknikk og gode kjørestrategier. Og at vi erkjenner at trafikk er et samspill som blir veldig farlig hvis ikke alle følger spillereglene. De mange SE OSS ulykkene er et godt eksempel på akkurat det …


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.