Elbiler på MC-parkering

2007 begynte elbiler registrert som motorsykkel å parkere på MC-parkeringsplassene i Oslo. De ville nemlig heller stå på MC-parkeringsplassene enn på andre parkeringsplasser - selv om disse også er gratis - fordi MC-parkeringsplassene ikke har noen tidsbegrensning.

 

Motorsyklistene ble naturlig nok litt grinete over å finne de få, hardt tilkjempede, MC-parkeringene fylt opp av små firehjulinger. Men i stedet for å starte en kampanje for å få innført et underskilt som ville nektet elbilene å parkere på MC-parkeringsplassene, gikk NMCU i dialog med elbilfolket.

 

NMCU og Elbil Norge, som representerer interessene til eiere av Buddy og andre små elbiler, ble enige om å inngå en "gentlemen's agreement", som ber elbil-eiere om å unngå å bruke MC-parkeringsplasser til fast parkering i MC-sesongen (15. april - 15. oktober). Samtidig ber avtalen de få motorsyklistene som har behov for MC-parkering vinterstid om å vise hensyn, slik at det blir plass til flest mulig elbiler på MC-parkeringene utenfor MC-sesongen (15. oktober - 15. april).

 

Selv om det kom noen få klager i løpet av fjorårets MC-sesong, må man kunne si at avtalen med elbil-folket fungerte noenlunde greit. Derfor er NMCU innstilt på å fortsette avtalen. Jan Svaheim, markedssjef i Elbil Norge, bekrefter i mail at elbil-folket også vil fortsette avtalen. Svaheim sier til NMCU at de har informert sine kunder både via blogger og kundemail.

 

I fjor la Elbil Norge også på lapper og snakket med de elbil-eierne som ikke overholdt avtalen. Svaheim sier at de også i år skal gjøre sitt beste for å få Buddy-eiernes forståelse for den "gentleman's agreement" som er inngått. Så får vi se om det fungerer i år også.

 

Gi beskjed til NMCU hvis du oppdager at det til stadighet står elbiler der du skal parkere sykkelen din. I følge avtalen skal vi motorsyklister ha MC-parkeringsplassene mellom 15. april og 15. oktober.  Lapp til å legge under vindusviskeren på eventuelt feilparkerte elbiler finner du her (pdf).


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.