Electric Epic

Tormod Amlien (t.h.) sammen med FEMA president Gerard Livett etter at FEMA enstemmig hadde bsluttet å støtte Electric Epic. FOTO: Wim TaalTormod Amlien (t.h.) sammen med FEMA president Gerard Livett etter at FEMA enstemmig hadde bsluttet å støtte Electric Epic. FOTO: Wim TaalElectric Epic er navnet på den første turen jorda rundt på en elektrisk motorsykkel - uten følgebil og ekstern support. Turen starter 1. mai 2011 og er planlagt til å ta ca 4 måneder.

 

Motorsykkelen som skal brukes er en KTM 990 Adventure som er "elektrifisert" av britiske Mavizen, som også produserer den elektriske supersport sykkelen TTX02.

 

Sjåfør på denne historiske turen er en ung, men uhyre erfaren motorsyklist som heter Tormod Amlien. Tormod er nå på den siste etappen av en tur rundt jorda på en 1937 Nimbus med sidevogn. Du kan lese mer om denne fantastiske turen på websiden til "The Dumb Way Round".

 

Både NMCU og FEMA vil være partnere i dette prosjektet fordi de tekniske erfaringene fra turen vil være uhyre viktige for utviklingen av neste generasjon motorsykler. Electric Epic blir nesten som et rullende laboratorium, der man utsetter den nye teknologien for de ekstreme påkjenningene det medfører å kjøre jorda rundt i ett strekk.

 

Electric Epic blir denne uken presentert for presse og publikum på INTERMOT, den store motorsykkelmessen i Køln. Her kan du lese pressemeldingen.

 

NMCU er ekstremt stolt over å være partner i dette grensesprengende prosjektet, og vil selvfølgelig komme tilbake med hyppige rapporter, både her på nettsiden og i MC-bladet. Du kan også følge utviklingen direkte på Electric Epics webside.


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.