Electric Epic på miljøkonferansen ZERO10

Tormod Amlien (t.v) og Hans Petter Strifeldt på Electric Epics stand på ZERO10Tormod Amlien (t.v) og Hans Petter Strifeldt på Electric Epics stand på ZERO10Miljøstiftelsen ZEROs årlige klimakonferanse har vokst til å bli en av Europas største og viktigste i sitt slag. På årets konferanse fikk man høre fordrag av størrelser som statsminister Jens Stoltenberg, popguru og miljøforkjemper Sir Bob Geldof og leder for FNs Klimapanel, Dr. Rajendra Pachauri.

 

- Samarbeidet med ZERO gir oss innpass i miljør vi ikke har så gode kontakter som i MC bransjen, sa Tormod Amlien, sjåfør på jorda-rundt-turen og pådriver for Electric Epic prosjektet.

 

- ZERO blir en utfyllende partner til NMCU og FEMA og vi styrker miljøaspektet. Selv om prosjektets hovedfokus er motorsykler, er det er viktig for oss at vi også har støtte i miljøbevegelsen. Vi vil viser at motorsykkel og moro ikke behøver å utelukke en sterk miljøprofil, så det er en vinn-vinn situasjon vi ikke kan la gå fra oss" sier Tormod til NMCU.

Status for Electric Epic per i dag er at sykkelen er under bygging, tv-produksjonsavtale er på plass og avreise er planlagt til mai. Fokuset fremover er selvfølgelig å finne finansielle partnere. Siden både ideen og sjåføren er norske vil Electric Epic helst ha norske sponsorer. Det er allerede avtalt møter, blant annet med store norske energiprodusenter.

 

- Uten NMCU, FEMA og noen kompetente hjelpere som for eksempel NMCUs mediekontakt, Hans Petter Strifeldt, hadde oppgaven med å få inn penger og samle løse tråder nesten vært håpløs, sier Tormod og fortsetter: - Jeg er mektig imponert over hvor mye goodwill vi har fått samlet og hvor mye hjelp vi får. Det er inspirerende og viser at vi gjør noe viktig, både for motorsyklismen og for miljøet. 


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.