Franske trafikantorganisasjoner demonstrerer

Samtidig med at skilt som kunngjør radarkontroller blir fjernet, har fransk politi fått beskjed om å aksjonere mot bruk av elektroniske radardetektorer. Siden mer enn 4 millioner slike radardetektorer har blitt solgt i Frankrike de siste årene, blir mange trafikanter berørt.

Forrige uke annonserte frankrikes innenriksminister, Claude Guéant, at alle elektroniske enheter, inkludert smarttelefoner og GPS-systemer, vil bli forbudt dersom de er i stand til å varsle om farts kontroller. Sanksjonene vil bli strenge. Salg av varslingsutstyr kan bli straffet med bøter på opptil 30.000 EURO eller 2 års fengsel, mens bruken vil bli straffet med en bot på 1.500 EURO pluss 6 prikker i førerkortet. Dette kommer i tillegg til innstramminger på alle mulig tenkelige områder som har med lydighet i trafikken å gjøre. Etter mange mislykkede forsøk på å snu den fastlåste situasjonen har FFMC besluttet å kutte all kommunikasjon med den franske regjeringen og til å ta gatene i stedet.

- ikke alle brukere av kjøretøyer er kriminelle, og de misliker å bli behandlet som om de var det. De aksepterer ikke lenger at trafikksikkerhetstallene blir manipulert slik at de ser verst mulig ut og i tillegg tatt helt ut av kontekst. De aksepterer ikke den økende kriminalisering av vanlige borgere og de godtar ikke lengre at de virkelige årsakene som truer trafikksikkerheten forsømmes, forklarer Frédéric Jorge fra FFMC.

 

FEMA støtter FFMC og oppfordrer motorsyklister over hele Europa til å delta i de mange demonstrasjonene som er tillyst i og omkring store franske byer. Den spanske organisasjonen AMM har allerede annonsert at de vil delta i demonstrasjonene som finner sted ved den fransk-spanske grensen.

 

Det er dannet en egen organisasjon av veibrukere som protesterer mot myndighetenes undertykkende behandling. På websiden dere kan man se at motorsyklister, bilførere og yrekssjåfører står sammen i denne saken. Her finner du FFMCs kampanjevideo


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.