Frikjent etter trafikkulykke

De to meddommerne i Tønsberg tingrett sørget for å frikjenne en bilist som ikke overholdt vikeplikten og kjørte på en ung MC-fører. Begrunnelsen var at det var en MC og ikke en bil kvinnen i 40-årene kjørte på.
 
Aktor hadde lagt ned påstand om 30 dagers fengsel, to års inndragning av førerkortet, oppreisning til den unge MC-føreren og saksomkostninger. Men meddommerne Grete Müller og Berit Follesø ville det annerledes, og sørget for at tingrettsdommer Didrik Behrens ble i mindretall.  

Tett trafikk
 

Trafikkulykken skjedde i krysset mellom Kjærnåsveien og Kirkeveien, en torsdag morgen i juni i fjor.

I rettspapirene heter det at det var tett trafikk i begge retninger på Kirkeveien, og at den unge mannen med sin røde, lette motorsykkel befant seg i en luke mellom køene. Han kjørte omtrent midt i kjørefeltet sitt, og i samme fart som køen, altså opp mot 60 kilometer i timen. I retten forklarte bilisten at hun ikke så motorsykkelen fordi den er smal, og at det sto en skiltstolpe i krysset.  

Aktsom nok 
 
MC-føreren ble påført knusningsbrudd i en ankel, brudd i albuen og flere sår etter det ublide møtet med bilen. Han lå på sykehus i 13 dager og var sykmeldt i to måneder. I Tønsberg tingrett konkluderte meddommerne med at bilisten så seg for slik hun burde og kunne og at hun utviste den aktsomhet som kreves i forbindelse med kjøringen. Meddommerne mente motorsyklisten kunne ha holdt høy fart, og at den kan ha vært vanskelig å se. Følgelig slipper bilisten unna fengsel, førerkortinndragning, oppreisningskrav og saksomkostninger.

Artikkelen er hentet fra Byavisa Tønsberg ved Frode Moe www.byavisatonsberg.no


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.