Godkjenning av privatimportert MC

Fra venstre: Juridisk rådgiver Unny Augland Eik og senioringeniør Espen Andersson fra Vegdirektoratet i samtale med NMCUs Morten HansenFra venstre: Juridisk rådgiver Unny Augland Eik og senioringeniør Espen Andersson fra Vegdirektoratet i samtale med NMCUs Morten HansenNå om dagen får NMCU masse henvendelser fra folk som har importert en motorsykkel og så blir bedt om å framskaffe alt fra støytester til dokumentasjon på akseltrykk før sykkelen kan få norske skilter. Mange frustrerte motorsykler som plutselig innser at de har skaffet seg et gedigent problem.

 

NMCU har derfor spurt jurister og ingeniører hos Vegdirektoratet om hva som egentlig kreves av dokumentasjon for å få godkjent en privatimportert motorsykkel.

 

Vegdirektoratet er forskriftsmyndigheten, og det er derfor alltid direktoratets tolkning av gjeldende regelverk som er riktig. Det spiller ingen rolle hva en kontrollør på en trafikkstasjon måtte ha av private oppfatninger - det er alltid direktoratets tolkning som gjelder.

 

Vi har trykket spørsmålene våre, og svarene vi fikk i en egen artikkel i MC-bladet nr. 2/10 (ute hos medlemmer i begynnelsen av mai). Men for at flest mulig skal få del i disse opplysningene har vi lagt artikkelen som en PDF her på NMCUs webside.

 

Dersom du går i tanker om å importere en ny eller brukt motorsykkel til Norge anbefaler vi deg på det sterkeste å først lese artikkelen om godkjenning av privatimportert MC. Om du allerede har tatt inn en sykkel, og mener at trafikkstasjonen tar feil i sine krav, er det kanskje lurt å skrive ut artikkelen og vise den til kontrolløren.


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.