Hvor langt kjørte vi i 2009

Gjennomsnittlig årlig kjørelengde er viktig fordi trafikksikkerhetsforskere bruker kjørelengde som et parameter for å beregne hvor farlig det er å kjøre MC. Dersom det er mange ulykker og lav gjennomsnittlig kjørelengde har motorsykkel høy risiko. Mange ulykker, men høy gjennomsnittlig kjørelengde, betyr en ikke fullt så høy risiko. 

På bakgrunn av dette har NMCU hvert år bedt motorsyklistene om å sende inn oversikt over antall kjørte kilometer i forrige sesong, slik at vi har reelle kjørelengder å vise til dersom det skulle vise seg at forskernes estimater er helt på jordet.  

For 2009-sesongen fikk vi inn svar fra 978 motorsyklister. Den gjennomsnittlige kjørelengden for disse var 8192 km. Det kom svar fra samtlige fylker, fra motorsyklister av begge kjønn og i alle aldere. Svarene representerte alle typer sykler på markedet.  

Også i år ber NMCU om at så mange som mulig fyller ut det elektroniske spørreskjemaet, slik at vi kan få frem et statistisk relevant materiale. Fyller du ut skjemaet som enkeltmotorsyklist hadde det vært fint om du fyller inn årsmodell, merke og modell (eks. 2000 BMW R1150GS)

Vi vil som vanlig publisere resultatene litt ut på året. På forhånd takk! 


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.