Livsfarlig lek

At rånergutta børner på litt bortgjemte veier nattestid er ingen hemmelighet. Denne aktiviteten er helt sikkert ulovlig, men antagelig ikke veldig farlig. Men når rånerne tømmer olje ut over veien for å få fart på hjula, kan leken plutselig bli blodig alvor. Får en motorsyklist hjulene opp i en slik oljedam forsvinner veigrepet!

 

Det fikk ett av NMCUs medlemmer oppleve sist søndag da han kjørte mellom Kråkstad og Tomter i Akershus. Over en strekning på flere kilometer var det flere slike oljedammer. Den første kom brått på og førte til et skikkelig forhjulslipp, men heldigvis fikk han feste igjen - og det kom ingen biler i mot.

 

Man tømmer bare ikke olje ut på en offentlig vei! Dette tullet må rånergutta slutte med umiddelbart - før de blir skyld i å ha drept et menneske.

 

Medlemmet ringte 175 og meldte i fra. På vei hjem kjørte han samme veistrekning for å se om noe var skjedd. På flere av stedende var oljedammene tatt hånd om. Dessverre hadde nok mannskapene snudd og kjørt tilbake, for det var fremdeles noen oljeflekker igjen som ikke var sanert. Vi får håpe ingen går over ende før disse også er fjernet, eller har fordampet.


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.