Oppdatert opplæring

Trafikkskoleorganisasjonen Trafikkforum har kommet med en ny versjon ”MC kjøring”, læreboka for folk som skal ta førerkort klasse A og A1.

- Vår oppgave er jo primært å lære folk å kjøre bil og motorsykkel, men perioden etter at man har fått lappen er også veldig viktig. Derfor er vi veldig takknemmelige overfor NMCU som har latt oss få lov til å bruke Godt Tenkt i den nye, reviderte læreboka vår for klasse A1 og A-opplæring. Noe av det beste med Godt Tenkt er at den er skrevet helt annerledes enn vanlige lærebøker. Godt Tenkt er skrevet av motorsyklister, for motorsyklister og det gjenspeiles også i språket som brukes i boka, sier Morten Fransrud, daglig leder i Trafikkforum.

Totalt er det rundt 200 kjøreskoler som er tilknyttet Trafikkforum, men den nye læreboka blir også benyttet av den del kjøreskoler tilknyttet ”storebror” ATL. Det er Odd Einum og Bård Morten Johansen som har skrevet opplæringsdelen av boka, som ble utgitt første gang i 1994.

– Uansett hvor god opplæring man har hatt, er det en viss risiko for motorsykkeldrømmen ender i et mareritt. Manglende erfaring gjør at man lett kan ta gale avgjørelser. Det er vanskelig å lese seg til erfaring, men i Godt Tenkt har man samlet råd fra erfarne motorsyklister som får deg til å tenke annerledes når du er ute og kjører. Uansett om man er fersk motorsyklist, eller har erfaring, sier Fransrud.

Han understreker viktigheten av kompetanse hos kjøreskolelærerne, både i klasserommet og ute på veien, og mener at Trafikkforum har mye felles tankegods med NMCU når det gjelder opplæring og kompetanse rundt motorsykkel. Her finner du bøkene Godt Tenkt og Full Kontroll


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.