Protestaksjon i Brussel

Lørdag 22. september 2012 vil NMCUs søsterorganisasjonen i Nederland, MAG Netherlands, organisere en protestaksjon i Brussel mot forslaget fra EU-kommisjonen om innføring av årlig, obligatorisk, teknisk kontroll av motorsykler og mopeder. Aksjonen er organisert i nært samarbeid med søsterorganisasjonen i Belgia, MAG Belguim.

Norsk motorsyklister som ønsker å delta i aksjonen kan møte opp på bensinstasjonen/rasteplassen ”Hazeldonk”, som ligger langs A16 i nærheten av Breda i Nederland, rett ved den nederlandsk-belgiske grensen. Oppmøte skjer fra kl 08.30 og kl 11:00 starter kolonnekjøringen inn til Brussel. Generalsekretær i NMCU, Morten Hansen, vil stå på ”Hazeldonk” med et godt synlig norsk flagg, slik at vi nordmenn kan kjøre samlet.

Fra ”Hazeldonk” vil vi bli eskortert til Brussel av MAG Belgiums meget erfarne Road Captains. Kolonnekjøringen vil ende ved det kjente landemerket Atomium i Brussel ca kl 13.00. Der vil det protestmøte, med appeller og politiske markeringer. NMCUs Morten Hansen er en av hovedtalerne. Etter møtet vil MAG Belgiums Road Captains geleide oss ut av Brussel og der hver enkelt kjører sin egen vei. Brussel er en meget trafikkert by, så det er viktig at deltakerne følger instruksjonene fra politiet og de frivillige i MAG B og MAG NL, slik at det ikke skjer ulykker.

Så langt har MAG NL fått meldinger om at motorsyklister fra Belgia, Finland, Frankrike, Irland, Norge, Sverige og Storbritannia ønsker å delta i denne protestaksjonen mot obligatorisk, årlig teknisk kontroll av alle motorsykler og mopeder. Hvis du ønsker å bli med ​​på kjøringen fra Nederland til Brussel, er du hjertelig velkommen! Det er selvfølgelig også en mulighet å kjøre direkte til Atomium i Brussel og delta i selve protestmarkeringen, som starter kl 13:00. MAG NLs beskjed til alle europeiske motorsyklister er: La oss gå sammen og vise Brussel at vi ikke vil gi oss uten kamp!

MAG NLs aksjonsside: http://www.motorrijdersactiegroep.nl/protestrit (på nederlandsk).
Aksjonen har også en egen Facebookside: http://www.facebook.com/motorrijderstegenapk (på nederlandsk).

Les hva VG skriver om periodisk kontroll av motorsykler


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.