Rus i trafikken

Kveldsnyhetene søndag 24. mai ble preget av at en bilfører med spor av narkotika i blodet kom over i feil kjørebane og drepte to tilfeldige, møtende motorsyklister.

 

En tragisk ulykke. En ulykke som aldri skulle ha skjedd. En ulykke som føltes fryktelig urettferdig og som gjorde mange forbannet. Enda verre ble det når nyhetene kunne fortelle at samme bilfører også tidligere var tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand - faktisk bare noen uker før den tragiske ulykken. Da blir man enda mer forbannet. Og trist.

 

De to motorsyklistene var på vei hjem etter gjennomført sikkerhetskurs for motorsyklister. I slike ulykker hjelper det imidlertid ikke om man er en aldri så sikker og god MC-fører. Man har rett og slett ingen sjanse. Ingen tid til å reagere. Og dessverre - ingen tid igjen.

 

Tall fra UP viser at rus er medvirkende årsak i så mye som 22 % av trafikkulykkene. Dette er et sinnssykt høyt tall.

 

NMCUs leder, Hans Vestre, sier: - Rus i trafikken er uforenelig med alt NMCU står for. Dette standpunktet ligger forankret i alt trafikksikkerhetsarbeid NMCU er involvert i. Alt annet ville være en selvmotsigelse.


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.