Stor mengder grus i vegbanen på Fv453 i Vest-Agder

Det lå store hauger av grus i vegbanen på Fv443 denne dagenDet lå store hauger av grus i vegbanen på Fv443 denne dagen21. mai fikk NMCUs Fylkessekretær i Vest-Agder en telefon fra et NMCU-medlem som meldte fra om store mengder grus i vegbanen på Fv453 utenfor Kristiansand. Han fortalte at det var svært mangelfull skilting. Fylkessekretæren ringte umiddelbart til 175 (Vegmeldingsentralen) for å melde inn saken. Klokka var da 15:00.

Fylkessekretær Harry Karlsen tok selv turen til Fv453 for å se på saken. Han var på plass kl. 17:10 og kunne bekrefte at skiltingen var særs mangelfull og at det lå store mengder grus i vegbanen. Det var kun skiltet med 112 (steinsprut) og underskiltene 804 (utstrekning) og 807.7 (motorsykkel og moped) manglet. I tillegg var skiltet i den vestlige enden av strekningen satt opp rett etter en sving og på bakkenivå, og var svært vanskelig å oppdage.

Harry Karlsen, NMCUs Fylkessekretær i Vest-AgderHarry Karlsen, NMCUs Fylkessekretær i Vest-AgderFylkessekretær Karlsen ringte igjen 175 kl. 17:22 og meldte inn saken for andre gang. Vedkommende på 175 forstod ikke problemet og sa at det var vanlig prosedyre at reparasjoner av hull og sprekker blir dekket av sand etterpå. Karlsen sa at det nok stemmer, men at det må skiltes korrekt. Karlsen henviste flere ganger til et notatet fra direktør Lars Erik Hauer i Vegdirektoratet, datert 2. mai 2012 (Fjerning av løs grus etter dekkereparasjoner), og sa at retningslinjene som står der måtte følges. Vegmedlingsentralen virket imidlertid ikke videre samarbeidsvillig og sa at Karlsen fikk ta dette opp med Statens vegvesen morgenen etter. At det kunne skje en ulykke i mellomtiden var man ikke interessert i å snakke om.

Da sa NMCUs representant: - Dere kan selv velge hvem dere vil jeg skal snakke med. Vil dere sørge for at noen hos den ansvarlige entreprenøren ringer meg eller vil dere jeg skal snakke med avisen?  Etter ca. 50 minutter ringte fylkessekretær igjen til 175, fordi ingen hadde kontaktet ham. Det var samme person som svarte. Hun sa at saken var formidlet videre til NCC Roads og at de skulle ringe. Jeg fortalte henne igjen alvoret i saken og at om det skulle skje en MC-ulykke grunnet mangelfull skilting denne kvelden, så ville NMCU ta saken videre. - Du siterer et dokument jeg aldri har hørt om, sa representanten for 175. NMCUs Fylkessekretær svarte kontant: - Da kan det vel være jeg vet hva jeg snakker om!

Mens Karlsen snakket med 175 ringte Jan Stomnås i NCC Roads. Klokka var da 18:11. Han sa at han ikke kjente til dette skiltet før en ansatt i NCC Roads hadde vist ham en kopi av MC-bladet, hvor det stod en artikkel om saken. - Vi vil jo ikke ha noen ulykker, sa Stomnås i NCC, men vi har jo skiltet med steinsprut. - Det er ikke godt nok svarte NMCUs Fylkessekretær, det skal skiltes korrekt. - Vi skal bestille skiltene i morgen, svarte Stomnås. - Hva skjer i kveld, undret Karlsen? Stomnås sa at de skulle sette opp underskilt og veien feies dagen etter. Da svarte Karlsen: - Jeg blir her til dere har funnet passende underskilt og skjer det en ulykke før dette har blitt gjort holder vi entreprenøren ansvarlig. Vi har solid dokumentasjon i form av bilder og kommer til å følge opp saken om det skjer en ulykke her i kveld. - Vi har ikke passende underskilt, sa Stomnås. - Da får du sende en mann med gule flagg som står her i kveld til veien blir feid, svarte NMCUs Fylkessekretær.

Ca. 1 time senere ble skiltene endret og veibanen feid.  

Det som overrasket NMCU Vest-Agder var at NCC Roads mente at de ikke har fått notatet om MC-skilting oversendt fra Statens vegvesen og derfor ikke kjente til de nye reglene fra 2012. Det er ikke godt nok at det er en ansatt i bedriften, som leser MC-bladet, som må informere en stor aktør som NCC Roads om at det har kommet nye skiltregler for vegarbeid fra Vegdirektoratet!


Creative Commons License
This work by Norsk Motorcykkel Union is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.