Engasjerende filmkveld i Kristiansand

Bortimot 60 MC-entusiaster fikk nylig med seg nyttige tips fra NMCU-filmen «Full kontroll» i et arrangement satt i scene av NMCU Vest-Agder krets, med Jens Stumberg fra NMCUs trafikksikkerhetsutvalg (TSK) som kveldens foreleser.

 

Kretsleder Vidar Schibstad forteller:
– Foranledningen til denne kvelden var at vi i fjor høst hadde styremøte og tok opp hva vi kan  gjøre for medlemmene i lavsesongen, og samtidig få til noe aktivitet. Midtvinters lider jo de fleste av PMS (Parkert Motorsykkel Syndrom), og er mottakelige for alt som er motorsykkelrelatert.
Og som sagt så gjort vi tok kontakt med Jens Stumberg i TSK om muligheten til å holde et foredrag om emnet som vi her i sør er opptatt av; nemlig utforkjøringer i sving, som står for mer enn 50% av de alvorlige ulykkene. Hvorfor er det slik? Og hva kan vi gjøre med det?

NMCU Vest-Agder fikk disponere Returkraft AS sin kantine med auditorium, så ved 19-tiden var mellom 55 og 60 fremmøte klar til kveldens forelesning og  visning av Full Kontroll-filmen..

– Dette var veldig nyttig, og salen responderte med mange relevante spørsmål som ble besvart etter beste evne fra foreleseren, forteller Schibstad.

Da klokka nærmet seg 21 måtte det settes strek, og fornøyde tilhørere satte kursen hjemover.

Faktisk ankom 3–4 av deltakerne denne kvelden på motorsykkel, takket være en særdeles mild vinter i sør.

– Konklusjonen etter denne seansen er at dette bør vi gjøre igjen til neste vinter. Stumberg har, etter eget utsagn, mye mer han kan ta opp, beretter Schibstad.

Full Kontroll “The Movie”