Fortvil ikke om du har levert inn skiltet til motorsykkelen og ikke får hentet det ut fra stengte trafikkstasjoner. Du kan få utstedt splitter nytt skilt som blir sendt i posten.

På grunn av spredningsfare for coronaviruset, er alle trafikkstasjonene i landet for tiden stengt. Dette til stor fortvilelse for mange motorsyklister som har avregistrert MC-en og levert skiltet ved en trafikkstasjon.

Et av medlemmene våre fikk tirsdag beskjed om at dette ikke skal være noe stort problem. Selv om du ikke får hente ut skiltet du leverte inn, kan du få tilsendt et splitter nytt skilt. Dette koster 65 kroner pluss postoppkrav. Ifølge Postens takster bør dette koste 245 kroner, altså til sammen 310 kroner for å få nytt skilt i løpet av noen dager.

Ved kommunikasjonsavdelingen ved trafikant- og kjøretøyavdelingen hos Statens vegvesen får NMCU opplyst at det har vært mange henvendelser om innleverte skilt, og at dette er løsningen for å opprettholde dette servicetilbudet.

Når du har fått utstedt nytt skilt, vil det som allerede ligger på trafikkstasjonen bli destruert.

Stor pågang hos MC-forhandlere

Det er ikke bare trafikkstasjonene som opplever stor pågang fra motorsyklister som vil sikre den kommende MC-sesongen. Tusenvis av motorsyklister er vinterlagret hos MC-forhandlere rundt om i landet. Mange av disse har helt eller delvis stengt lokalene.

Dette er tilfellet hos blant annet Speed Motorsenter i Sandefjord, der de tre inngangene er markert med sperrebånd. Imidlertid er det mulig å hente ut motorsykler fra vinterlagring.Hos Speed ble motorsykler trillet ut til ventende kunder, som var bevisst å holde behørig avstand til så vel ansatte som andre som kom i samme ærend.

Praksisen med utlevering av vinterlagrede kjøretøy kan være ulik fra forretning til forretning, så du må selv ta kontakt for å avtale hvordan hentingen kan bli gjennomført.