FEMA: MC-ulykker er ikke forårsaket av teknisk svikt

Det franske forsikringsselskapet Mutuelle des Motards sier at MC-ulykker ikke er forårsaket av teknisk svikt.

En studie på over 18.000 skadesaker i perioden 2016 – 2020 viser at mindre enn 0,4% av motorsyklene var i trafikkfarlig stand, og da som oftest at dekkene hadde nådd sliteindikatoren. Det viser at obligatorisk teknisk inspeksjon (PKK) for motorsykler er både meningsløs og in-effektiv, sier den franske interesseorganisasjonen for motorsyklister, FFMC.

Og de får støtte fra forsikringsselskapet Mutuelle des Motards som legger til at det eneste formålet i så fall måte være å straffe bruk av ettermarkedsutstyr, som ikke er bevist å ha noen link til ulykker.

Yannick Bournazel i Mutuelle des Motards sier:- Føreropplæringen på motorsykkel har mye om teknisk sjekk og vedlikehold, f.eks. sjekk av bremseklosser og kjedestramming. I tillegg er alt synlig og tilgjengelig på en to-hjuling, og vi vet at motorsyklistene er veldig oppmerksom på tilstanden på sine sykler, da det er en garanti for sikkerhet.

Leder av sentralstyret i NMCU, Odd Terje Døvik, er enig i konklusjonen fra FFMC og Mutuelle des Motards:

– Dette er det samme bildet vi ser i Norge: det er svært få MC-ulykker som skyldes tekniske mangler på sykkelen. Derfor deler vi våre franske venners syn på den foreslåtte «EU-kontrollen» på MC. Det er et tiltak som bare skaper plunder og heft med liten eller ingen trafikksikkerhetseffekt.

Foto: Jone Haakonseth

Les hele saken hos FEMA her:

FEMA