Livstidsmedlem

Bli Livstidsmedlem i dag!

NMCU har åpnet for livstidsmedlemsskap!

På årsmøtet i september fikk sentralstyret i oppdrag å utrede muligheten for livstidsmedlemsskap i NMCU. Nå er jobben gjort, og de første livstidsmedlemmene er allerede på plass. Vi har snakket med initiativtager og sentralstyreleder Odd Terje Døvik om ordningen.

Medlem på livstid, er det litt voldsomt?

Ja, for noen gjør det kanskje det. Men for mange av oss er det stikk motsatt. Jeg har kjørt sykkel siden jeg var 16, og har tenkt å fortsette med det så lenge jeg kan. Og selv om det skulle komme en dag der f eks. helsa gjør det umulig – eller uforsvarlig – å kjøre sykkel vil jeg alltid være motorsyklist.

For mange av oss er motorsykkelen en primærkilde til fantastiske naturopplevelser, berikende sosiale relasjoner, spennende reiser, mestringsfølelse, moro og mye mer. Det går sikkert an å leve uten motorsykkel, men for et liv!

Hvem er målgruppen for livstidsmedlemskapet?

Det er de av oss som ikke kan tenke oss et liv uten sykkel. Som kanskje har kjørt noen år, eller i alle fall har noen år på baken. Det er de som kanskje er litt mer enn gjennomsnittlig engasjert både som motorsyklister og som NMCU-medlemmer, og som er villige til å forskuttere noen års kontingent for at vi skal få muskler til å gjennomføre det løftet vi så vidt har startet på. Og som er nødvendig for at vi skal beholde vår slagkraft som interesseorganisasjon.

Forskuttere kontigent?

Ja, det er det handler om. Et livstidsmedlemsskap koster 7.500 kroner, noe som tilsvarer drøyt 16 års medlemskontingent med dagens sats. Hvis 100 medlemmer tegner et slikt medlemskap gir det oss en umiddelbar kontantinnsprøyting på tre-kvart million kroner, i stedet for at vi må vente i 16 år på å få inn disse pengene. Da kan vi finansiere et nytt og moderne medlemsregister, nye og oppdaterte hjemmesider, offensive vervekampanjer som kan gi oss 10 000 nye medlemmer, osv. osv.


Et livstidsmedlem foretar i realiteten en investering i NMCUs framtid. Vi skal jobbe knallhardt for at investeringen skal kaste av seg!

Men 16 års kontingent? Hva om jeg ikke kommer til å kjøre sykkel så lenge?

Da har jeg to kommentarer: For det første: Jeg er ikke motorsyklist fordi jeg kjører motorsykkel. Det er omvendt: Jeg kjører MC fordi jeg er motorsyklist. Jeg håper ikke mitt engasjement for motorsyklismen opphører selv om jeg av en eller annen grunn ikke lenger kan kjøre sykkel. ​

For det andre: Vi ber ikke folk tegne livstidsmedlemsskap for å spare penger. Hvis du ikke får regnestykket til å gå opp for egen del skal du ikke gjøre dette. Vi er glad for alle medlemmene vi har, også dem som år etter år betaler sin kontingent uten å tegne livtidsmedlemsskap.

NMCU får kontigenten på forskudd, men hva får livstidsmedlemmet?

Livstidsmedlemmet får heder og ære! Det høres litt flåsete ut, men jeg mener det. Vi lager en egen medlemsnummer-serie. Det tildelte nummeret er personlig, kan ikke overdras til andre, og ”pensjoneres” når medlemmet går bort, eller eventuelt melder seg ut. Omtrent som FIM gjorde med nummer ”34” da Kevin Schwantz la opp. Livstidsmedlemmet får tøy- og metallmerke med sitt nummer på. Dette merket fornyes så lenge det er behov for det, på NMCU sin regning.

Medlemmet får navnet sitt på trykk i MC-bladet, og status som ”ambassadør” for NMCU. Vi skal bokstavelig talt gjøre litt stas på dem som investerer i unionens framtid på denne måten! Og bare for å ha nevnt det: Man kan få lov til å være helt anonym også, hvis man foretrekker det!

Du kan bli Livstidsmedlem nå! 

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet under!