«MC-torpedering» skal etterforskes

UP-betjentene som tirsdag brukte bilen til å kjøre ned en MC-fører blir nå etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

Tirsdag kveld publiserte Drammens Tidende (DT) en video som viste en svært dramatisk pågripelse av en råkjører. Videoen er tatt opp med dashboardkamera i en privatbil. Den viser en motorsykkel som passerer i venstrefila, og at en bil henger seg på. Det er en sivil UP-bil. Videoen viser at når blålysene blir satt på, bremser og svinger MC-føreren til siden på en avkjøringsvei. I neste øyeblikk viser videoen at den sivile UP-bilen regelrett kjører ned motorsyklisten.

– Uakseptabel atferd

Allerede tirsdag kveld kokte nettet av kommentarer knyttet til episoden, og NMCU har onsdag formiddag fått en rekke henvendelser fra medlemmer som er forferdet over UP-betjentenes handling.
NMCU-leder Odd Terje Døvik sparer ikke på kruttet når han kommenterer det han har sett i videoen.
– Dette er totalt uakseptabel og grenseløst uansvarlig atferd fra politiets side. Politibetjenten representerer en fare for andre, og er et eksempel på en «versting» som politiet ellers er veldig opptatt av å få bort, sier Døvik.
Han legger til at UP-betjentenes framferd på ingen måte står i stil til lovbruddet.
– Vi må kunne forvente at politiet utviser bedre skjønn når de er i tjeneste. Tilfeldige polititjenestemenn eller -kvinner har ingen myndighet til å dele ut fysisk straff langs veien, slår NMCU-lederen fast.
Han legger til at han forventer at politiet selv tar affære, da han mener slik opptreden fra politiets side undergraver arbeidet UP gjør i trafikksikkerhetens navn.

Blir etterforsket

NMCUs forventning ble raskt innfridd. UP-sjef Steven Hasseldal opplyser til NMCU at han personlig har sendt saken over til Spesialenheten, og det kun ut fra den publiserte videoen.
– Når det blir brukt tvangsmidler i form av en bil, har vi svært strenge regler. Det skal mye til for at man kan benytte seg av den metoden vi ser i videoen, sier Hasseldal til NMCU.
Han legger til at han har stor forståelse for at det blir reaksjoner over innholdet i videoen.
– Jeg reagerte også selv, og det var derfor jeg sendte saken over til Spesialenheten for politisaker, forteller Hasseldal, og legger til at han i skrivende stund verken har lest rapporten eller sett videopptaket fra UP-bilen.
Den publiserte videoen viste tydelig hendelsen, og var altså tilstrekkelig til å ta affære.
I og med at saken nå er under etterforskning, ønsker Hasseldal ikke å kommentere saken ytterligere.

Foto: Skjermdump fra video

Hevdet motsatt hendelsesforløp

Da DT tok kontakt med politiets operasjonssentral for å få opplysninger om hendelsen, presenterte operasjonslederen en annen versjon enn det videoen viser.
«Motorsykkelen kjører inn i UP-bilen i forbindelse med at den stoppet, refererer operasjonsleder Tore Grindem til DT.
Når DT-journalisten påpeker at episoden ikke er referert på politiets Twitter-konto, uttrykker Grindem at han personlig ville lagt ut melding om hendelsen.

Nektet å svare om kamera

DT innhenter også uttalelse fra distriktsleder Karin Walin i Utrykningspolitiet sør, og hun henviser videre til samme versjon av hendelsesforløpet:
«UP-patruljen er i fred med å stoppe motorsyklisten for å snakke med ham, så ser de at han gjør seg klar til å kjøre. Patruljen stenger derfor motorsykkelen inne, og på det tidspunktet hadde UP-bilen nesten ikke fart», uttaler Walin.

Når DT-journalisten påpeker at videoen viser noe annet enn det politiloggen forteller, velger Walin å forholde seg til UP-betjentenes framstilling. Det gjelder også etter at hun har fått se videoen.
På direkte spørsmål fra DT om det var kamera i UP-bilen, nektet hun å svare.
Men da NMCU stilte UP-sjef Hasseldal samme spørsmål, bekreftet han at UP-bilen var utstyrt med videokamera.
Det er nok på det rene at MC-føreren kjørte for fort da UP-patruljen hengte seg på for å måle farten, som til DT blir opplyst å ha vært både 140 og 150 km/t, altså i grenseland til førerkortbeslag på den aktuelle strekningen på E18 ved Lier i Buskerud.
– Det er ingen unnskyldning for å kjøre så fort, og det får motorsyklisten finne seg i å bli straffet for. Men det er domstolene som utmåler denne straffen og ikke UP-betjentene, der og da, slår NMCU-leder Døvik fast.