Meningsløs billettpraksis

I juni var undertegnede og noen gode venner på vår årvisse vestlandsrunde. Været var fantastisk, bobiler og busser glimret med sitt fravær, og fjordnorge viste seg fra sin aller beste side.

Autopass
På vestlandet går det fortsatt ferjer, men i år tok de verken “kort eller kontant”. Nå er det Autopass som gjelder. Men det har ikke vi på syklene våre (og ikke vil vi ha det heller!). Så da måtte et av mannskapene rusle rundt på bildekket og ta bilde av skiltene våre, slik at det kunne etableres et faktureringsgrunnlag. Heldigvis var det bare oss fem på en av de korteste strekningene, ellers hadde fyren fått det travelt. Men det gikk bra denne gangen.

Jeg vet ikke hvordan bildene, eventuelt bare registreringsnumrene, ble distribuert videre, men på finurlig vis har i alle fall informasjonen om våre ferjeturer havnet hos et firma i Bergen som heter Skyttel.  De arbeider åpenbart for mer enn et ferjeselskap, for i går dumpet det inn ikke mindre enn fire regninger fra nevnte «Skyttel»; to på vegne av Norled, to på vegne av Fjord1. Den minste var på 39 kroner, den største på 57 kroner.

Kostnad
Man skal ikke kunne mye om norske administrasjons- og portokostnader for å skjønne at dette umulig kan lønne seg.  Jeg tipper den samlede kostnaden pr regning overstiger hundrelappen. Det betyr at noen (sannsynligvis ferjeselskapet) taper masse penger på slike som oss, og at de tilsvarende hadde spart både penger og papir dersom de simpelthen hadde latt oss kjøre gratis!

Våre sykler tar mindre plass enn bilene, og kan ofte lures vekk innimellom de andre kjøretøyene uten at kapasiteten reduseres vesentlig.  Joda, jeg er klar over at Linge-Eidsdal ferja (på veien mellom Geiranger og Trollstigen) noen ganger kan ha svært mange MC-er ombord, og at vi på enkelte dager kan fylle nesten hele båten. Men mange av disse er utlendinger, og hva må det ikke koste å sende regning på 39 kroner til en eller annen italiensk eller fransk motorsyklist??

For all del: Jeg liker å ta ferje, og betaler gjerne det det koster. Men at ferjeselskapene gidder å holde på med dette faktureringstullet, det fatter jeg ikke.

Odd Terje Døvik, leder av sentralstyret i NMCU