Rettet opp skiltblemme

Nå har Vegvesenet rettet opp tabben som førte til kjøreforbud for MC, mens det var fritt fram for moped, taxi og buss på en omkjøringsveg i Kristiansand.
Det er i forbindelse med arbeid i Haumyrheitunnelen på E18 laget en omkjøring for å avlaste trafikkmengden mens det er redusert framkommelighet ved anleggsområdet. Men i morgenrushet mellom klokka 7 og 9 blir det mye trafikk på de kommunale vegene som omkjøringsvegen går gjennom.

Kristiansand kommune fattet skiltvedtak om gjennomkjøring forbudt, med underskiltene «Gjelder ikke buss og taxi» og «Gjelder ikke moped». Følgelig måtte MC-førere se langt etter å nyte godt av omkjøringsvegen i morgenrushet.

Foto: Karl Magnus Tangen

Bestilte nytt skilt
Da kretsleder Vidar Schibstad i NMCU Vest-Agder fikk henvendelse fra et årvåkent NMCU-medlem, kastet han seg rundt og kontaktet Vegvesenet, med tanke på å innlemme også MC i det gode selskap for å benytte omkjøringen hele døgnet.
NMCU ble møtte med bare velvilje og forsikring om at det skulle skiltes om for å gi grønt lys også for MC.

Bedre sent enn aldri
21. april ble det fra Vegvesenets side uttalt at det ville ta en liten uke fra nytt skilt var bestilt, til at det kunne erstatte feilmerkingen. Og som sagt, så gjort. Riktig nok tok det mer enn en liten uke å rette opp skiltingen, men nå er alt i skjønneste orden.
Kretsleder Schibstad ser stort på tidsavviket, og kan nå fornøyd konstatere at NMCUs henvendelse førte fram.
– Vi har veldig godt forhold til Vegvesenet, og de har også denne gangen vært imøtekommende, kommenterer kretslederen.
Han benytter anledningen til å takke Karl Magnus Tangen som tok seg tid til å kjøre et par timer for å ta bilder av den nye skiltingen.