Underskinner på rekordtid

MC-vennlige underskinner var på plass på rekordtid da Statens vegvesen (SVV) måtte erstatte 120 meter autovern som et vogntog rev med seg tidligere i sommer.

– Dette var veldig positivt, og det viser at SVV er lydhør når NMCU tar initiativ til trafikksikkerhet, sier fylkessekretær Liv Hermann i NMCU Nord-Trøndelag.
Hun var rask på labben (se gladmelding fra MC-Forum Trøndelag) etter ulykka, som heldigvis bare medførte materielle skader.
Samme dag som cirka 120 meter autovern ble ødelagt, henvendte Liv seg til MC-Forum Trøndelag, som igjen responderte raskt og anbefalte til SVV å montere underskinner når det uansett måtte settes opp nytt autovern.

Kun to uker senere ble det bekreftet at det var satt av trafikksikkerhetsmidler (TS-midler) for å montere underskinner sammen med nytt autovern.
Framdriftsplanen var at autovern og underskinner skulle settes opp kommende uke, men allerede denne uka var arbeidet utført.
Paradoksalt nok var det ei ulykke som utløste at det nå er underskinne på plass i den skarpeste svingen ved Hjellbotn i Beitstad.

Å montere underskinner samtidig med reparasjon og vedlikehold av veger i Trøndelag har tidligere ikke vært noe tema, men velviljen og responstida fra SVV tilsier at dette kan være starten på en positiv trend i åra framover.