NMCU-kalenderen

Her finner du oversikt over treff og andre MC-relaterte arrangementer som er meldt til oss.

Meld inn et arrangement her! 

Treff i utlandet:

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Norsk sidevognklubb – Jumbotreffet

26. mai 2023 - 28. mai 2023

Hvert år arrangerer Norsk Sidevogn Klubb treffet Jumbo Run. Arrangementet flyttes fra sted til sted hvert år, og lokale MC- klubber søker til NSK om å få arrangere det. Det er på årsmøtet til NSK at søknadene blir behandlet og man avgjør hvor Jumbo Run skal arrangeres året etter.

Det var engelskmannen David Cooper som opprinnelig kom opp med ideen om Jumbo Run. Han arrangerte det første treffet i Coventry i 1961. Tanken var at handikappede barn skulle få oppleve naturen på en trygg og sikker måte som passasjer i en sidevogn. British Cycle & Motorcycle Industries Association stod som hovedsponsor for det første treffet. Det var omkring 80 sidevognsykler som deltok på det første arrangementet, som ble en stor suksess for både store og små.

Det ble derfor besluttet at Jumbo Run skulle bli et årlig arrangement.

I 1963 fikk treffet sitt nåværende navn – Jumbo Run. Historien bak treffnavnet er at man under arrangementet dette året tok turen til en dyrehage hvor det fantes en elefantbaby som het Jumbo.

Fra England har Jumbo Run spredd seg til Frankrike, Nederland, Tyskland, Sverige, Danmark og Finland. Til Norge kom det i 1977, og har siden blitt arrangert her hvert år. For den som har lyst til å gjøre noe positivt for andre og samtidig ha en annerledes og flott helg for hele familien, er Jumbo Run midt i blinken. De fleste bor i telt, men det pleier også å være mulig å leie hytte på treffplassen. Treffet har en familievennlig profil, og det er svært mange som har med kone og barn, eller barnebarn for den saks skyld. Det pleier også å være flere sidevognsykler fra andre land som tar turen opp til oss for å delta.

Detaljer

Start:
26. mai 2023
Slutt:
28. mai 2023
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://sidevogn.com/treff/

Arrangør

Norsk sidevognklubb
Epost
andorbjordal@gmail.com
Vis Arrangør nettside

Sted

Moss
Moss, + Google-kart