Trafikksikkerhetsdag på Tyrigrava

NMCU Oslo og Akershus arrangerte onsdag 31. mai Trafikksikkerhetsdag på Tyrigrava ved Gamle Mossevei utenfor Oslo. I strålende sol ble oppmøtet enda bedre enn forventet. Plassen ble full av motorsykler i alle aldre, størrelser og fasonger. 

Statens vegvesen stilte opp med fagpersonell fra både teknisk avdeling og på førerkort. Lazy Boyz kom med en hel lastebil full av motorsykler, og mange fikk seg en prøvetur på Harley og Royal Enfield i det fine sommerværet.  Wright Trafikkskole hadde rigget opp en lastebil der det med egne øyne var mulig å se hvor store blindsoner et slikt kjøretøy faktisk har. I tillegg stilte Førerutvikling.no opp med sin buss og informerte om førerutiklingskurs på bane. NAF MC var også tilstede med sin stand.

Fra scenen ble det en utfordring at lydanlegget hadde problemer med å overdøve lyden fra alle de motorsyklene på vei inn og ut av området. De planlagte innleggene ble derfor kortet ned til et minimum, men vi fikk likevel høre om ulykkesutviklingen de siste årene  fra Statens Vegvesen, med Lasse Haslie. Fylkesråd for samferdsel i Viken, Olav Skinnes (Sp), holdt et innlegg om det gode samarbeidet mellom Fylkeskommunen, Statens vegvesen, politiet, NMCU og de andre trafikksikkerhetsorganisasjonene. Eddie Mathisen fortalte om nytten av kjørekurs for alle. Du trenger ikke ha ambisjoner innen roadracing for å ha nytte av et kurs! I Tillegg fikk vi innlegg fra Kari-Anne Søreng-Stensrud som er fylkessekretær for NMCU i Oslo og Akershus, og daglig leder i NMCU, Endre Kristiansen.