Den farlige svingen – hvordan kjøre trygt på MC?

Den farlige svingen - hvordan kjøre trygt på MC?

Statens vegvesen har en egen podkast der de deler kunnskap og informasjon som kan være nytting for trafikanter. Under Arendalsuka 2023 ble flere episoder spilt inn live, med publikum til stedet.

Seniorrådgiver Lar-Inge Haslie fra Statens vegvesen snakker med programleder Frida Gunnestad Johansen om utfordringene med å kjøre svinger på motorsykkel. Vi vet at utforkjøring i sving er den mest vanlige årsaken til alvorlige ulykker på motorsykkel i Norge.

Hvordan den perfekte svingen bør kjøres er et omstridt tema blant motorsyklister. Haslie gjør her rede for Statens vegvesens anbefalinger, som blant annet er grunnlag for føreropplæringen og førerprøver på MC.

Hør podkasten her, eller på Spotify eller andre plattformer.