Straand-treffet 2023

Også i år var NMCU tilstede på Straand-treffet i Telemark. Vertskapet Lars-Arne og Katrine strand sørget som vanlig for at motorsyklister fra nær og fjern følte seg hjemme på hotellet, mens treffgeneral Trond Olsen sørget for orden i rekkene.

Treffet ble åpnet fredag kveld med innlegg fra Tore Johannessen i MCSikkerhet.no, som ga oss et en påminnelse om betydningen av være bevisst på egne kjøreferdigheter.

Operativ innstasleder Helse i Oslo, Hans Kristian Jørgensen fra bikerkost.no har i mange år kjørt MC-ambulansen i Oslo, og delte sin helt personlige historie med oss som var så heldige å være tilstede. Hans Kristian har også en helt spesiell Harley Davidson med pizzaovn (!!), som han startet opp på lørdag og serverte pizza til alle som slo av en prat.

MC-forum i Vestfold og Telemark fortalte om sitt nære samarbeid mellom interesseorganisasjonene og de offentlige etatene. De fikk også fortalt om hvor vanskelig det er å få tak i godkjente underkjøringsvern, siden landets eneste produsent har lagt ned produksjonen pga. manglende etterspørsel.

Ole-Andreas Isdahl fra Bike / MC-avisa fortalte med stor innlevelse om årets prøvekjøringer og beste MC-opplevelser.

Lørdag er den store dagen på Straand. Importører og forhandlere fra hele landet stiller motorsykler til disposisjon for prøvekjøring. Etter en enkel registrering kan du snakke avtale prøvekjøring av sykkelen du har ønsket deg lenge, eller prøve noe helt nytt! Man får 30 minutter til rådighet på hver motorsykkel. Vi hørte om flere som rakk å prøve seg gjennom et 20-tall motorsykler i løpet av helga!

NMCU stilte med stand på treffet. Daglig leder, Endre Kristiansen, var til stede gjennom hele helgen, og fikk på søndag forsterkninger av Oddbjørn Amundsen fra NMCU Telemark. Vi fikk snakket med mange medlemmer og vervet en god del nye. Helgens store samtaleemne var uten tvil forslaget til nytt førerkortdirektiv som er lagt frem for EU-parlamentet.

I tillegg stilte to av våre tillitsvalgte fra Vestfold og Telemark opp på standen til Statens vegvesen og MC-forum i fylket.

Lørdag deltok NMCU i en debatt ute på plassen, sammen med representanter fra Statens vegvesen, Fylkeskommunen og NAF MC.