Kick start 2024: Nytt bil- og MC-treff på Beitostølen 24.–26. mai

Kick start 2024: Nytt bil- og MC-treff på Beitostølen 24.–26. mai: Fokus på bil, MC, kjøreopplevelse og nullvisjon

Ta bilen og MC-en til fjells siste helg i mai. Helgen 24.-26 mai lanseres «Kick start 2024» på Beitostølen som et nytt arrangement over tre dager med fokus på bilen, MC, kjøreopplevelser, trygg kjøring og nullvisjonen vedtatt av Stortinget.

Sett av datoene og helgen
Alle bil- og MC-interesserte, klubber og foreninger bør sette av datoen i sine kalendere for en flott tur til fjells.

Flotte biler og MC-er
Målet er å skape en slags «Arendalsuka-stemning» med bilen og MC-en som midtpunkt denne helgen. Beitostølen ligger midt mellom Østlandet, Vestlandet og Midt-Norge i Innlandet. Perfekt knyttet sammen av flotte veier.

Nullvisjon og kjøreopplevelser

– Målet er å skape en helg hvor vi som er interessert i bil, motorsykkel, kjøreopplevelse og nullvisjon har et første spennende møtepunkt etter en lang vinter, sier Atle Hovi, som er adm. direktør på Beitostølen Resort. – Derfor passet det perfekt å lansere planene om «Kick start 2024» nå i forbindelse med at Oslo Motorshow går av stabelen i regi av Nova Spektrum på Lillestrøm i helgen. Her deltar ca. 180 utstillere, mer enn 1.000 kjøretøy er utstilt og det er mål å slå fjorårets rekordbesøk på 53.023 bil- og MC-interesserte.

Siste helg i mai
– Nå håper vi landets bil- og MC-interesserte setter av siste helg i mai til en forsommertur til det som skal bli et bil- og mc-Mekka på Beitostølen. Det blir perfekt å planlegge for en kjøretur til Beitostølen denne helgen, sier Atle Hovi.

Klar for sommeren
– Her vil vi gjennom høsten og vinteren utvikle et spennende program med fokus på nullvisjon, opplevelser og mulighet til å se mange flotte biler og MC-er, sier Atle HoviNullvisjonen er et politisk mål å jobbe mot reduksjon av ulykker enstemmig vedtatt av Stortinget.

Ordfører gleder seg
– Vi gleder oss stort til at dette nye arrangementet skal være med å sette Beitostølen og Øystre Slidre på kartet, sier Bjarne Budal (Ap) som er ordfører i Øystre Slidre. – Foredrag om kjøreopplevelser og viktigheten av nullvisjon ved inngangen til sommerferien vil få en sentral plass. Det er viktig for å bidra med et viktig budskap om i fellesskap å få ned ulykkestallene i Norge. Øystre Slidre har 3.300 innbyggere og jeg forventer at vi sikkert vil få like mange besøkende med biler og MC-er denne helgen.

Fylkesordfører lokker med svingete veier
– Dette blir en ny spennende måte å sette Innlandet på kartet. Bilen og MC-en har alltid stått sentral i Innlandet som er knyttet sammen med de ulike regionene i landet nettopp med rette, så vel som flotte svingete veier og nasjonale turistveier, sier Thomas Breen (Ap), som er fylkesordfører i Innlandet fylkeskommune som blant annet har 6.790 kilometer med fylkesvei. – Dette blir også en ypperlig måte å sette fokus på arbeidet rundt nullvisjonen ved inngangen til sommeren.

Bilfolket er klart
– KNA er bilfolkets stemme og aktive talsmann i Norge. Det blir spennende å følge oppbygningen av «Kick start 2024». Jeg er invitert til å bidra i forbindelse med åpningen av seminaret for å sette fokus på bilen sin viktighet i Norge. Det vil danner rammen for starten av helgen på fredag ettermiddag. Det gleder jeg meg til, sier Børre Skiaker som er generalsekretær i KNA. KNA er den eldste bilorganisasjonen i Norge og ble stiftet i 1907, i bilens spede barndom. 

Bil og MC-kunst
– I forbindelse med utstillingen som planlegges i sentrum av Beitostølen vil det bli fokus på kunst, bil og MC, forteller Atle Hovi. En av de vi har invitert er blant andre Henning Dyrkolbotn, som trolig er landets fremste bil- og motorsykkel-kunstner. Til daglig er han forvaltningsleder ved KODE-museene i Bergen, som betyr at han vedlikeholder eiendommene etter Ole Bull, Edvard Grieg og Harald Sæverud.

– Vi vil fremover møte de sentrale bil- og MC organisasjonene i Norge, sier Atle Hovi.

NMCU og Bikelife kommer
– Vi gleder oss og ser frem til arrangementet, sier Odd Terje Døvik som er leder av sentralstyret i Norsk Motorcykkel Union, NMCU. Sammen med Bikelife Norge representer de nærmere 40.000 motorsyklister i Norge. Han får støtte av Thomas Winther og René Holmen som er de sentrale i Bikelife Norge.

– Dette blir en flott og spennende start på både bil og MC-sesongen, sier Thomas J. Winther i Bikelife Norge.

Flotte kjøredistanser
Det er flotte kjøreturer til Beitostølen fra en rekke av de store byene. F.eks. 3 timer fra Oslo, 5 timer fra Bergen, 5,5 timer fra Trondheim og 8 timer fra Stavanger. Vi nevner også 1,5 time fra Gol og samme fra Lærdal. Videre 2 timer fra Lillehammer, 2 timer fra Gjøvik, 2 timer fra Sogndal, 2,5 time fra Hamar og 6 timer fra Molde for å nevne noen avstander.

Foreløpig skisse til program:

Et detaljert program er under utvikling. Men dette er foreløpig tanken for helgen.

 • Ankomst til Beitostølen fra kl. 15.00 og utover
 • «Afterdrive» med hyggelige samtaler og sosialt fra kl. 16.00 og utover
 • Kl. 18.00 – 20.00 foredrag om bil, mc og gode kjøreteknikker, Hubriding.no, nullvisjon m.m.
 • Kl. 20.30 – middag og hyggelig samvære
 • Utstillere som ønsker plass i forbindelse med arrangementet, kan ta kontakt med booking@beitostolen.com

Lørdag:

 • Hyggelig frokost
 • Utstillinger med fokus på bil og MC i Beitostølen sentrum og på Beitostølen Resort
 • Kjøreopplevelser i ulike ruter ut fra Beitostølen
 • Underholdning og sosialt samvær med fokus på bil og MC m.m.
 • ”Afterdrive” med hyggelige samtaler og sosialt fra kl. 16.00 på Beitostølen Resort og i Beitostølen sentrum
 • Kl. 19.00 – middag og hyggelig samvær

Søndag:

 • Hyggelig frokost
 • Utstillinger med mer frem til kl. 12.00/13.00
 • Avreise og retur etter egen kjøreplan

For mer informasjon: www.beitostolen.com

Les mer om arrangementet:
KICK START 2024: Weekend med bil, motorsykkel og kjøreglede! | Beitostølen Resort | Velkommen til Beitostølen (beitostolen.com)