Den første vår-måneden

Nå er vi i den første vår-måneden og mange motorsyklister begynner å se forhåpningsfullt fremover med økt optimisme. I vårt langstrakte land er det høyst varierende hvor «vårlig» det er i den første vår-måneden men for alle er det slik at det går i riktig retning.

MC’er og kjøreutstyr skal ses over. Gårdsplass skal ryddes for resterende snø og is. Noen er godt i gang med å planlegge sesongens MC-eventyr mens for andre er det viktigst å komme i gang med å få kjøre. Noen skal hente ut ny doning, noen skal hente sykkelen som har stått på lagring mens andre igjen har sykkelen i garasjen – eller sågar i stua.

Likt for alle er at vi har blitt litt rustne etter et lengre opphold fra MC-kjøringen. Vi vet at det i sesongen begynnelse skjer noen uheldige hendelser. Noen av disse skyldes is i skyggepartier, andre forhold er grus i veibanen, men dessverre er det nok slik at en litt rusten fører selv ofte er årsaken til hendelsene. Det arrangeres en rekke rustløserkurs og førerutviklingskurs i tillegg til at kjøreskolene kan tilby timer for gjenoppfriskning. Det er en rimelig investering i egen helse så vel som kjøreglede. Dessuten treffer man andre, alltid hyggelige, vår-yre motorsyklister.

«Full Kontroll» er også et godt supplement til ovennevnte kurs, og er tilgjengelig både som bok og film. Her kan man studere kjøreteknikk samt få belyst taktiske og operasjonelle valg man står overfor i trafikken.

Vi ønsker alle motorsyklister en inspirerende innspurt og en fin sesongstart med fornyet førerkompetanse!

Full Kontroll