FEMA komitémøte i Kristiansand

FEMA avholdt lørdag 3. juni sitt komitémøte i Kristiansand. Representanter fra motorsykkelorganisasjoner over hele Europa tok turen til Norge for å delta på møtet.

Hallvard Auestad fra NMCU Aust-Agder stilte villig opp som vertskap, og Kristiansand kommune stilte møterom i rådhuset til disposisjon for organisasjonen. Mange benyttet sjansen til å få seg en motorsykkeltur, og samtidig få seg en tur i Norge. Med 25 grader og strålende sol lå alt til rette for gode opplevelser.

Motorsykkelorganisasjoner over hele Europa sliter med rekruttering, til tross for at det blir stadig flere motorsyklister på veiene. Mange viste interesse for samarbeidet NMCU har inngått med Bikelife Norge, og at NMCU ser en  positiv utvikling i medlemstall.

Inntoget av elektriske motorsykler er i gang fullt i Europa, spesielt i de store byene. FIM og FEMA ser på dette som en stor mulighet til å fremme motorsykkel som et miljøvennlig og fleksibelt transportalternativ, som må ha sin plass i bymiljøet. Dette betyr at det må legges til rette for blant annet parkering, som vil også vil gi fordeler for andre motorsykler.

Dag Skaug fra Norges MotorsportForbund og Bjørn Richard Johansen fra Motorsykkelimportørene fikk fortalt litt om hvordan vi tenker om elektrifisering i Norge. Europa ser på Norge som et foregangsland, siden vi kan vise til en helt unik elektrifisering av bilparken.

I tillegg fikk NMCU fortalt om Norge som motorsykkeldestinasjon og hvordan Full kontroll har påvirket føreropplæringen i Norge.