Hils på NMCUs første kvinnelige styreleder

Mitt navn er Olea Anett Kvalsvik, 52 år bosatt i Ålesund. Jeg har 3 barn i alderen 16-23. Jeg er sykepleier av utdanning, men dessverre etter en skade er jeg blitt ufør. Jeg har i flere år engasjert meg i organisasjonsarbeid og trives veldig med det. For meg er mitt engasjement i organisasjoner min måte å bidra på nå.

På årsmøtet til NMCU i Bodø i februar ble jeg valgt til ny styreleder og NMCU har fått sin første kvinnelige leder gjennom tidene.  Jeg er en engasjert person og trives veldig med dette arbeidet. Jeg tar mine oppgaver veldig seriøst, jeg vil jobbe for å fremme NMCU og for en åpen og inkluderende organisasjon. Jeg håper på godt samarbeid med medlemmer, kretsstyrer og MC-klubber i hele landet.

Jeg tok lappen på mc i 94 og kom inn i mc miljøet i Ålesund gjennom en venninne. Der har jeg vært medlem i Aalesund MC siden tidlig 90 tallet. Jeg har sittet i styret i Aamc i noen omganger og vært leder der i en periode.

Jeg kjører en Honda VFR 800 2004 modell og denne sykkelen har vært med meg land og strand rundt omkring i Norge og i Europa.

Motorsykkel for meg er livsglede og livskvalitet. Jeg reiser på motorsykkeltreff rundt omkring i landet. Noen faste treff og noen nye. Det er utrolig flott å møte igjen gamle bekjente og møte nye mc-venner rundt omkring. Jeg hører ofte at mange si at å sette seg på motorsykkelen og bare kjøre er den beste form for terapi. Den har jeg kjent på sjøl. Følelsen av frihet og være i ett med omgivelsene gir en ro og rom for sortering av tanker i en travel hverdag.

Jeg mener at NMCU er den viktigste organisasjonen vi har vi som kjører MC. NMCU er en politisk og religiøs uavhengig, ideell organisasjon. Formålet til organisasjonen er veldig bra og favner alle motorsyklister enten du kjører alene eller er medlem i en mc-klubb. NMCU taler motorsyklister og motorsyklismens sak og er et koordinerende organ for medlemmer og klubber i landet.

Å vite at organisasjonen jobber aktivt for trafikksikkerhet og rettigheter for oss som kjører motorsykkel eller moped gir meg en form for trygghet samtidig som det gir meg mer frihet til å drive på med det jeg er så glad i. NMCU er vår vaktbikkje i dette svært viktige arbeidet.

NMCU har ca 6600 medlemmer. Av disse er kun ca 10 % kvinner. Vi har absolutt rom og plass for flere kvinner i organisasjonen. I sentralstyret er det 50 % kvinner og jeg tenker at dette viser at vi er en organisasjon som jobber for at alle skal ha lik stemme. Jeg ønsker at kvinner skal se at vi jobber for et felles mål og ved å stå sammen så er vi sterkere. Hvis vi ser mot for eksempel WIMA med ca 4500 medlemmer som er en organisasjon drevet av kvinner for kvinner så har de har gjort en kjempe jobb for å samle kvinner som kjører motorsykkel. Jeg er selv WIMA dame og også medlem i NAF MC. Jeg har valgt å melde meg inn i disse organisasjonene fordi det er viktig å støtte opp om arbeidet som gjøres for oss motorsyklister. 

I vårt arbeid så teller hvert enkelt medlem, og jeg mener at NMCU er et naturlig valg for oss motorsyklister å støtte.  Jo flere medlemmer vi har i NMCU jo større slagkraft har vi når vi står opp mot myndigheter både i Norge og i Europa.

Planer for sommeren er å kjøre mye sykkel. Ved siden av å være leder i NMCU med de oppgaver jeg har tatt på meg der, så er jeg også leder i NMCU Møre og Romsdal og vi har flere arrangement på vårparten. Det blir førstehjelpskurs, informasjonsmøter, og rustløsere.

Jeg ser frem til å representere NMCU og gleder meg til å treffe dere medlemmer rundt omkring i landet på mc-treff, langs veien og på arrangementer. Er det noe du tenker NMCU bør sette søkelyset på så ta kontakt med oss, så ser vi på det sammen.

Ha en flott vår alle sammen!